Bursa’da Kar ve Uludağ – Bursa Havası
Karla kaplı Bursa nın göz bebeği uludağ. Kış gelmesiyle birlikte canlanan kış turizmi bursayı vazgecilmezler arasına alıyor,nedenmi? Çünkü Bursa Türkiye den ve dünyadan bir çok turiste kış tatillerinde ve kış sporlarında ev sahipliği yapıyor.
Peki ya Bursa?
Bundan 10 yıl kadar önce Bursa kış aylarında daha fazla kar yağışı ve daha çetin bol yağışlı kışlar geçiridi.Günümüzde ise küresel ısınmadanmıdır bilinmez eski kışları arar olduk.
Çoçukluğumuzun vaz geçilmez kış oyunlarından olan ve mahalle aralarında 3,5 arkadaş toplanıp ellerimiz soğuktan donana kadar oynadığımız kar topu keyfini günümüz çoçukları malesef yaşayamamakta. Asıl olanda imakan yetersizliğimidir bilinmez Uludağ gibi bir nimete sahip Bursa Halkı gereken değeri vermemekte kış tatillerini güneye kaçarak değerlendirmekte .Tabiki burada tercihler etkili , fakat hem geçmişten dem vurup hemde imkanları kullanmamak biraz abes kaçmıyor değil, mesela öyle çok cüzzi miktarlara dolu dolu bir gün geçirilebilir Uludağda.
Teleferik semtinten kalkan telefeiriğe bininip zirvede inilir,akşama kadar koskaca dağ sizin tabiki tedbiri elden bırakmamak koşuluyla. Akşam dönüş istikameti belli aynı güzergah, geriye kalanmı? Dolu dolu bir gün ve hafızanızda güzel bir hatıra..
Yazan – Anlatan: Mümin Öztürk
Etiketler: Bursa da kar, bursa da kar topu, bursa havası, bursa kar uludağ, uludağ turizmi
